Składniki
- 1 duża cebula
- 1,5 szklanki bulionu wołowego z kostki
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- sól, biały pieprz
Etapy przygotowania
- Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na roztopionym maśle, oprószyć mąką i zasmażyć, cały czas mieszając, do zasmażonej z mąką cebuli powoli wlać zimne mleko, następnie wlać zimny bulion, przemieszać, zagotować, dodać musztardę, ponownie przemieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Info Kulinarka
Wyśmienity do wołowiny
Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące musztardy ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Sos musztardowy inaczej