SOS MUSZTARDOWY


Składniki

  • 1 duża cebula
  • 1,5 szklanki bulionu wołowego z kostki
  • 1 szklanka mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • sól, biały pieprz

Etapy przygotowania

  • Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na roztopionym maśle, oprószyć mąką i zasmażyć, cały czas mieszając, do zasmażonej z mąką cebuli powoli wlać zimne mleko, następnie wlać zimny bulion, przemieszać, zagotować, dodać musztardę, ponownie przemieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do wołowiny

Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące musztardy ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Sos musztardowy inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]