Składniki
- 1 duża cebula
- 1,5 szklanki bulionu wołowego
- 4 łyżki musztardy rosyjskiej
- 1 łyżka śmietany 30%
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 1/2 łyżeczki przyprawy do potraw
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Cebulę obrać, posiekać, zarumienić na roztopionym maśle, oprószyć mąką, przemieszać, wlać gorący bulion, ponownie przemieszać, doprowadzić do wrzenia, dodać musztardę rosyjską (można użyć innej musztardy ostrej), oprószyć przyprawą do potraw, przemieszać, ponownie doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut, dodać śmietanę i łyżeczkę musztardy francuskiej, przemieszać, przyprawić solą i pieprzem.
Info Kulinarka
Wyśmienity do wołowiny
Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące musztardy ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Sos musztardowy inaczej