SOS WINEGRET Z NATKĄ PIETRUSZKI


Składniki

  • 1/2 pęczka koperku
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka octu winnego
  • 4 łyżki oliwy
  • cukier
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Koperek opłukać, osuszyć, posiekać, natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać, czosnek obrać przecisnąć przez praskę.
  • Koperek połączyć z natką pietruszki i czosnkiem, skropić octem winnym, przyprawić szczyptą cukru, solą i pieprzem, całość zmiksować, miksując powoli wlać oliwę, zmiksowany sos doprawić ewentualnie cukrem, solą i pieprzem, odstawić pod przykryciem na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do sałatek warzywnych, doskonały do surówki z ogórków

Kulinarek poleca; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Sos winegret z koperkiem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]