Składniki
- 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 listek laurowy
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 3 łyżki oliwy ekstra vergin
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Cebulę obrać, pokroić w piórka, czosnek obrać, posiekać.
- Wino połączyć z oliwą, dodać pokrojoną cebulę, posiekany czosnek, listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego, dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 15 minut.
Info Kulinarka
Wyśmienita do drobiu, wieprzowiny i wołowiny
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące przypraw ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy