MARYNATA WINNA


Składniki

  • 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 listek laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 łyżki oliwy ekstra vergin
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Cebulę obrać, pokroić w piórka, czosnek obrać, posiekać.
  • Wino połączyć z oliwą, dodać pokrojoną cebulę, posiekany czosnek, listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 15 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienita do drobiu, wieprzowiny i wołowiny

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące przypraw ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]