MARYNATA JAŁOWCOWA


Składniki

  • 1/2 szklanki oliwy ekstra wergin
  • 1/2 szklanki octu winnego
  • 20 ziarenek jałowca
  • 10 ziarenek kolorowego pieprzu
  • 2 listki laurowe
  • tymianek
  • sól

Etapy przygotowania

  • Oliwę połączyć z octem, dodać ziarenka jałowca, ziarenka pieprzu, listki laurowe, szczyptę tymianku i soli, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do mięsa wieprzowego

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące przypraw ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]