SOS CEBULOWY


Składniki

  • 2 duże cebule
  • 2 kromki świeżego białego chleba
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 2 listki laurowe
  • 2 goździki
  • 2 łyżki masła
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Cebulę obrać, pokroić w piórka, poddusić w rondelku na rozgrzanym maśle, wlać gorące mleko, dodać listki laurowe, goździki, przemieszać, gotować na średnim ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając, dodać pokruszone kromki chleba, przemieszać, gotować dalej na małym ogniu około 3 minut, odstawić, wyjąć listki laurowe i goździki, całość zmiksować, dodać śmietanę, przemieszać, ponownie zagotować, przyprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do mięs pieczonych i smażonych

Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące przypraw ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze przypraw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]