Składniki
- 2 słoiki tartego selera konserwowego
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasa
- 20 dag szynki (gruby plaster)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Seler, kukurydzę i ananasa odsączyć z zalewy, odstawić, ananasa pokroić na kawałki, szynkę pokroić w kostkę, jogurt wymieszać z majonezem.
- Seler połączyć z kukurydzą, ananasem i szynką, do smaku dodać sól i pieprz, wszystko razem przemieszać, dodać jogurt połączony z majonezem, ponownie przemieszać, przed podaniem odstawić pod przykryciem do lodówki na koło 15 minut.
- Sałatkę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Właściwości lecznicze owoców
Kulinarek poleca; Sałatkę z porem i ananasem ; Sałatkę z selerem i figami