Składniki
- 1 duży por
- 2 puszki ananasa
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 25 dag sera żółtego
- 1/2 szklanki majonezu
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Por oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę, ananasa osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, fasolką osączyć z zalewy, ser pokroić w kostkę, majonez dokładnie wymieszać z jogurtem.
- Pokrojony por połączyć z pokrojonym ananasem, fasolką i pokrojonym w kostkę serem, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na około 30 minut.
Info Kulinarka
Szybka w przygotowaniu, sycąca, doskonała w smaku
Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera ; Właściwości lecznicze owoców
Kulinarek poleca; Sałatkę z selerem i ananasem