SOS ZIOŁOWY Z SEREM


Składniki

  • 5 dag sera pleśniowego rokpol
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 pęczek koperku
  • cukier
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, koperek opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Jogurt połączyć z śmietaną, sokiem z cytryny, wymieszać, dodać ser i koperek, szczyptę cukru, do smaku sól i pieprz, przemieszać, odstawić do lodówki na około 15 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do surówki z zielonej sałaty

Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące sałaty ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]