MARYNATA PAPRYKOWA


Składniki

  • 7 łyżek oliwy ekstra vergin
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Paprykę umyć, osuszyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę.
  • Oliwę połączyć z tymiankiem, mieloną papryką i papryką pokrojoną w kostkę, dokładnie wymieszać, przyprawić szczyptą soli i pieprzu.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do boczku, drobiu i żeberek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]