Składniki
- 7 łyżek oliwy ekstra vergin
- 1 papryka czerwona
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Paprykę umyć, osuszyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę.
- Oliwę połączyć z tymiankiem, mieloną papryką i papryką pokrojoną w kostkę, dokładnie wymieszać, przyprawić szczyptą soli i pieprzu.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do boczku, drobiu i żeberek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy