Składniki
- 5 łyżek musztardy francuskiej
- 3 łyżki majonezu
- 4 jajka
- 4 łyżki marynowanej cebulki
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka szczypiorku
- sól, pieprz, cukier
Etapy przygotowania
- Dwa jajka ugotować na twardo, włożyć do zimnej wody Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić, obrać ze skorupek, drobno posiekać.
- Cebulki osączyć z zalewy, drobno posiekać, natkę pietruszki, koperek i szczypiorek opłukać, osuszyć, drobno posiekać.
- Dwa surowe jajka wbić do miseczki, dodać musztardę, utrzeć na jednolitą masę, dodać majonez, do smaku sól i pieprz, dokładnie wymieszać, dodać posiekane jajka, posiekane cebulki, natkę pietruszki, koperek i szczypiorek, wszystko dokładnie wymieszać, doprawić szczyptą cukru.
Info Kulinarka
Wyśmienity do wędlin i potraw z grilla
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące musztardy
Kulinarek poleca; Sos musztardowy inaczej ; Sos musztardowy inaczej