SOS MUSZTARDOWY


Składniki

  • 5 łyżek musztardy francuskiej
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 jajka
  • 4 łyżki marynowanej cebulki
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz, cukier

Etapy przygotowania

  • Dwa jajka ugotować na twardo, włożyć do zimnej wody Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić, obrać ze skorupek, drobno posiekać.
  • Cebulki osączyć z zalewy, drobno posiekać, natkę pietruszki, koperek i szczypiorek opłukać, osuszyć, drobno posiekać.
  • Dwa surowe jajka wbić do miseczki, dodać musztardę, utrzeć na jednolitą masę, dodać majonez, do smaku sól i pieprz, dokładnie wymieszać, dodać posiekane jajka, posiekane cebulki, natkę pietruszki, koperek i szczypiorek, wszystko dokładnie wymieszać, doprawić szczyptą cukru.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do wędlin i potraw z grilla

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące musztardy

Kulinarek poleca; Sos musztardowy inaczej ; Sos musztardowy inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]