SOS MUSZTARDOWY


Składniki

  • 150 ml gęstej śmietany
  • 100 ml majonezu
  • 5 łyżek musztardy francuskiej
  • 1 cytryna
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól, biały pieprz

Etapy przygotowania

  • Cytrynę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, przekroić, usunąć ewentualne pestki, wycisnąć sok, koperek opłukać, osuszyć, drobno posiekać.
  • Śmietanę połączyć z majonezem, dodać 4 łyżki musztardy (1 łyżkę pozostawić do dekoracji), sok wyciśnięty z cytryny, przyprawić solą i białym pieprzem, dokładnie wymieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 15 minut.
  • Sos podawać w salaterce, wierzch sosu udekorować kleksem pozostawionej musztardy, posypać posiekanym koperkiem.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do wędlin i potraw z grilla

Kulinarek poleca; Rady dotyczące musztardy

Kulinarek poleca; Sos musztardowy inaczej ; Sos musztardowy inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]