KAPUSTA PEKIŃSKA Z PAPRYKĄ


Składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 pęczek dymki
  • 10 łyżek oliwy
  • 3 łyżki musztardy delikatesowej
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Kapustę opłukać, osuszyć, poszatkować, paprykę opłukać, osuszyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, dymkę opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Sos; oliwę wymieszać z musztardą, przyprawić solą i pieprzem.
  • Kapustę połączyć z paprykę i dymkę, przemieszać, polać przygotowanym sosem, ponownie przemieszać, odstawić do lodówki na około 30 minut.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące musztardy ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]