Składniki
- 25 dag sera żółtego
- 4 jajka
- 4 parówki
- 4 kiszone ogórki
- 1 czerwona papryka
- 1 jabłko
- 1 puszka groszku
- 1 puszka kukurydzy
- 6 łyżek majonezu
- sól, pieprz
- kilka gałązek natki pietruszki
Etapy przygotowania
- Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, wystudzić, obrać, pokroić w drobną kostkę.
- Parówki obrać z osłonek, przeciąć wzdłuż na połowę, pokroić na kawałki około 2 cm.
- Paprykę umyć, osuszyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, jabłko umyć, obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, ogórki pokroić w kostkę, groszek i kukurydzę osączyć z zalewy.
- Pokrojone warzywa, jabłko, groszek, kukurydzę, połączyć z jajkiem i parówkami, dodać starty ser, majonez, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, udekorować natką pietruszki.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące jabłek ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców