SCHAB PO CHIŃSKU


Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 mały seler
  • 2 pietruszki
  • 3 marchewki
  • 10 łyżek sou sojowego
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich
  • 2 łyżki oleju

Etapy przygotowania

  • Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oczyścić z włókien, podzielić na 2 – 3 cm kotlety i pokroić w paski.
  • Marynata; 8 łyżek sosu sojowego połączyć z mąką, dodać 1 łyżeczkę przyprawy do potraw chińskich, wymieszać.
  • Pokrojone mięso zalać marynatą, wymieszać, odstawić pod przykryciem na około 20 minut.
  • Kapustę umyć, oczyścić, poszatkować, seler, pietruszkę, marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce.
  • Mięso wyjąć z marynaty, na dużej patelni podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać kapustę i warzywa, wymieszać, smażyć około 20 minut, co jakiś czas mieszając, pod koniec smażenia dodać do smaku resztą sosu sojowego i przyprawy do potraw chińskich.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze oleju ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]