ŻEBERKA Z GRILLA W MARYNACIE PIKANTNEJ


Składniki

  • 0,5 kg żeberek wieprzowych
  • sól, pieprz

Składniki marynaty

  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki przyprawy do grilla
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta chili

Etapy przygotowania

  • Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pociąć na porcje, porcje żeberek z każdej strony oprószyć solą i pieprzem.
  • Marynata; oliwę połączyć z octem balsamicznym, dodać przyprawę do grilla, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę chili, dokładnie wymieszać.
  • Marynatą posmarować żeberka z każdej strony, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 3 godziny lub całą noc.
  • Żeberka grillować na rozgrzanym grillu po około 15 minut z każdej strony.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]