OLIWA O SMAKU ZIOŁOWYM


Składniki

  • 0,5 l oliwy extra vergin
  • 2 łyżki mieszanki suszonych ziół (oregano, majeranek, bazylia)

Etapy przygotowania

  • Zioła wymieszać w proporcji 1 do 1, wsypać dwie łyżki do oliwy (w skład mieszanki ziół mogą wchodzić inne dowolne zioła).
  • Po wsypaniu ziół, butelkę zakręcić i energicznie wstrząsnąć, odstawić na 2 tygodnie w ciemne miejsce, co kilka dni wstrząsać butelkę aby zioła nie osadzały się na dnie.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Oliwę o smaku ziołowym inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]