KLOPSIKI MIĘSNO/WARZYWNE


Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa z kurczaka
  • 20 dag kalafiora
  • 10 dag brokułów 
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 szklanki bulionu
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Kalafior i brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na różyczki, ugotować w lekko posolonej wodzie, odcedzić, wystudzić, drobno posiekać.
  • Cebulę obrać, opłukać, posiekać, natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oderwać listki i posiekać.
  • Mięso połączyć z; jajkiem, bułką tartą, posiekaną cebulą i natką pietruszki, przyprawić solą i pieprzem, dobrze wyrobić, dodać kalafior i brokuły, wszystko razem dobrze wymieszać.
  • Z masy mięsno-warzywnej uformować okrągłe klopsiki, szybko obsmażyć je na oleju, zalać gorącym bulionem, gotować około 20 minut.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]