Składniki
- 60 dag piersi indyka
- 2 duże cebule
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- pomidorki koktajlowe
- sól, pieprz
Składniki marynaty
- 1/2 szklanki oliwy
- 2 łyżki musztardy
- sok z połowy cytryny
- sok z połowy pomarańczy
Etapy przygotowania
- Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pociąć na kwadraty, oprószyć solą i pieprzem.
- Marynata; oliwę wymieszać z musztardą, wyciśniętym sokiem z cytryny i pomarańczy.
- Marynatą zalać pocięte kawałki mięsa, wymieszać, odstawić na noc do lodówki.
- Cebulę obrać, pociąć na plastry, papryki oczyścić, pociąć na szerokie paski zawijając w każdy pomidorka.
- Na szpadki nabijać na przemian; mięso, cebulę, paprykę z pomidorkiem.
- Szaszłyki grillować około 15 minut, często obracając na ruszcie.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące musztardy ; Właściwości lecznicze oliwy