SZASZŁYKI Z GRILLA W MARYNACIE MUSZTARDOWEJ


Składniki

  • 60 dag piersi indyka
  • 2 duże cebule
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • pomidorki koktajlowe
  • sól, pieprz

Składniki marynaty

  • 1/2 szklanki oliwy
  • 2 łyżki musztardy
  • sok z połowy cytryny
  • sok z połowy pomarańczy

Etapy przygotowania

  • Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pociąć na kwadraty, oprószyć solą i pieprzem.
  • Marynata; oliwę wymieszać z musztardą, wyciśniętym sokiem z cytryny i pomarańczy.
  • Marynatą zalać pocięte kawałki mięsa, wymieszać, odstawić na noc do lodówki.
  • Cebulę obrać, pociąć na plastry, papryki oczyścić, pociąć na szerokie paski zawijając w każdy pomidorka.
  • Na szpadki nabijać na przemian; mięso, cebulę, paprykę z pomidorkiem.
  • Szaszłyki grillować około 15 minut, często obracając na ruszcie.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące musztardy ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]