ŻEBERKA PIECZONE W ANANASIE


Składniki

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 1 puszka ananasa
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 ostra papryczka
  • 1 łyżka oleju

Etapy przygotowania

  • Marynata; 3 łyżki zalewy z ananasów wymieszać z 2 łyżkami miodu, ketchupem i łyżką oleju, marynatą posmarować żeberka, żeberka odstawić pod przykryciem na dobę.
  • Po upływie doby żeberka ułożyć w formie i piec przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C Zobacz Info; Rady dotyczące pieczenia skrapiając je od czasu do czasu pozostałym syropem z ananasów.
  • Ostrą papryczkę oczyścić z nasion i zetrzeć na płatki.
  • Na 10 minut przed końcem pieczenia dołożyć plastry ananasa posmarowane miodem, oprószone płatkami ostrej papryczki.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące pieczenia ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze owoców ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]