MARCHEWKA TARTA Z JABŁKIEM


Składniki

  • 4 duże marchewki
  • 2 duże winne jabłka
  • 1 duża cytryna
  • cukier
  • sól
  • kilka gałązek natki pietruszki

Etapy przygotowania

  • Marchewki oskrobać, opłukać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, jabłka umyć, obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o małych oczkach, cytrynę umyć, sparzyć wrzącą wodą, przekroić, odstawić, natkę pietruszki opłukać, osuszyć.
  • Marchewkę wymieszać z jabłkami, skropić sokiem z cytryny (usunąć pestki), przyprawić do smaku szczyptą cukru i soli, przemieszać.
  • Surówkę przed podaniem przybrać gałązką natki pietruszki.

 

Info Kulinarka

Doskonała do kotletów, sznycli i pieczonego kurczaka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące jabłek ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]