Składniki
- 1 słoiczek selera marynowanego
- 5 marynowanych prawdziwków (podgrzybków)
- 2 jabłka
- 2 łyżki majonezu
- pieprz
- kilka gałązek natki pietruszki
Etapy przygotowania
- Seler i grzyby osączyć z marynaty, grzyby pokroić w cienkie plasterki, jabłka umyć, osuszyć, obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę pietruszki opłukać, osuszyć.
- Seler połączyć z pokrojonymi grzybami i startymi jabłkami, oprószyć pieprzem, wymieszać z majonezem.
- Surówkę przed podaniem przybrać gałązką natki pietruszki.
Info Kulinarka
Doskonała do kotletów, sznycli i pieczonego kurczaka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące jabłek ; Marynaty ; Rady dotyczące grzybów ; Właściwości lecznicze owoców