SELER MARYNOWANY Z MARYNOWANYMI GRZYBAMI


Składniki

  • 1 słoiczek selera marynowanego
  • 5 marynowanych prawdziwków (podgrzybków)
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • kilka gałązek natki pietruszki

Etapy przygotowania

  • Seler i grzyby osączyć z marynaty, grzyby pokroić w cienkie plasterki, jabłka umyć, osuszyć, obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę pietruszki opłukać, osuszyć.
  • Seler połączyć z pokrojonymi grzybami i startymi jabłkami, oprószyć pieprzem, wymieszać z majonezem.
  • Surówkę przed podaniem przybrać gałązką natki pietruszki.

 

Info Kulinarka

Doskonała do kotletów, sznycli i pieczonego kurczaka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące jabłek ; Marynaty ; Rady dotyczące grzybów ; Właściwości lecznicze owoców

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]