KOMPOT WIŚNIOWY

Kompot
Składniki

  • 1 kg wiśni
  • cukier (3 łyżki cukru na słoik 1 litrowy)

Etapy przygotowania

  • Wiśnie dokładnie umyć, osączyć, od razu przełożyć je do 1 litrowych słoików, wypełniając nimi słoiki do 2/3 ich wysokości, do każdego słoika wsypać po 3 łyżki cukru, zalać wrzącą wodą do 2 cm od góry, słoiki natychmiast zakręcić.
  • Pasteryzować 5 minut od chwili zawrzenia wody Zobacz Info; Rady dotyczące przetworów słoikowych.

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące przetworów słoikowych ; Rady dotyczące owoców ; Właściwości lecznicze owoców

Kulinarek poleca; Kompot truskawkowy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]