SOS BURACZKOWY


Składniki

  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 2 marynowane buraczki
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka chrzanu
  • 4 igiełki rozmarynu
  • cukier
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Buraczki Kulinarek poleca Buraczki w marynacie łagodnej wg receptury Kulinarka osączyć z zalewy, zetrzeć na tarce o małych oczkach, igiełki rozmarynu opłukać, posiekać.
  • Śmietanę połączyć z majonezem i chrzanem, dodać starte buraczki i posiekane igiełki rozmarynu, przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 10 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do wędlin i gotowanych jaj

Kulinarek poleca; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek poleca; Buraczki w marynacie łagodnej

Kulinarek poleca; Sosy do zimnych i ciepłych przekąsek

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]