Składniki
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 2 marynowane buraczki
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka chrzanu
- 4 igiełki rozmarynu
- cukier
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Buraczki Kulinarek poleca Buraczki w marynacie łagodnej wg receptury Kulinarka osączyć z zalewy, zetrzeć na tarce o małych oczkach, igiełki rozmarynu opłukać, posiekać.
- Śmietanę połączyć z majonezem i chrzanem, dodać starte buraczki i posiekane igiełki rozmarynu, przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 10 minut.
Info Kulinarka
Wyśmienity do wędlin i gotowanych jaj
Kulinarek poleca; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze ziół
Kulinarek poleca; Buraczki w marynacie łagodnej
Kulinarek poleca; Sosy do zimnych i ciepłych przekąsek