Składniki
- 12 łyżek jogurtu naturalnego
- 3 łyżki śmietany 9%
- 4 jajka
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, obrać ze skorupek, drobniutko posiekać.
- Koperek i szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać.
- Jogurt wymieszać ze śmietaną, dodać posiekane jajka, posiekany koperek, posiekany szczypiorek, sok i skórkę otartą z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na około 15 minut.
Info Kulinarka
Wyśmienity do surówki z zielonej sałaty
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze ziół
Kulinarek poleca; Sosy do sałatek i surówek