SOS JOGURTOWY Z JAJKIEM


Składniki

  • 12 łyżek jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki śmietany 9%
  • 4 jajka
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, obrać ze skorupek, drobniutko posiekać.
  • Koperek i szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Jogurt wymieszać ze śmietaną, dodać posiekane jajka, posiekany koperek, posiekany szczypiorek, sok i skórkę otartą z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na około 15 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do surówki z zielonej sałaty

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek poleca; Sosy do sałatek i surówek

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]