SOS KAPAROWY


Składniki

  • 4 łyżki kaparów
  • 1 duża cytryna
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 15 dag masła
  • pieprz

Etapy przygotowania

  • Cytrynę umyć pod bieżącą wodą, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, cytrynę odstawić, skórkę pokroić w cienkie słupki, natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać (kilka gałązek pozostawić do dekoracji).
  • Na patelni roztopić masło, dodać kapary, pokrojoną skórkę cytryny, skropić sokiem wyciśnięty z cytryny, przemieszać, smażyć na małym ogniu około 5 minut, co jakiś czas mieszając, pod koniec smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić pieprzem, przemieszać.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do drobiowych i rybnych pulpetów, znakomity do gotowanych ryb podawanych na ciepło

Kulinarek poleca; PotrawyRyby ; Pulpety drobiowe w sosie kaparowym ; Pulpety z dorsza w sosie kaparowym

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]