Składniki
- 4 łyżki kaparów
- 1 duża cytryna
- 1 pęczek natki pietruszki
- 15 dag masła
- pieprz
Etapy przygotowania
- Cytrynę umyć pod bieżącą wodą, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, cytrynę odstawić, skórkę pokroić w cienkie słupki, natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać (kilka gałązek pozostawić do dekoracji).
- Na patelni roztopić masło, dodać kapary, pokrojoną skórkę cytryny, skropić sokiem wyciśnięty z cytryny, przemieszać, smażyć na małym ogniu około 5 minut, co jakiś czas mieszając, pod koniec smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić pieprzem, przemieszać.
Info Kulinarka
Wyśmienity do drobiowych i rybnych pulpetów, znakomity do gotowanych ryb podawanych na ciepło
Kulinarek poleca; Potrawy ; Ryby ; Pulpety drobiowe w sosie kaparowym ; Pulpety z dorsza w sosie kaparowym