MARYNATA JOGURTOWA


Składniki

  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • curry
  • chili
  • sól

Etapy przygotowania

  • Jogurt połączyć z oliwą, sosem sojowym i sokiem z cytryny, dodać przecier pomidorowy, szczyptę curry, szczyptę chili, przyprawić solą, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do indyka i kurczaka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące przypraw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę jogurtową inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]