Składniki
- 25 dag twarożku
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 świeżego ogórka
- 4 plastry szynki
- 4 tosty
- 1 łyżka masła
- sól, papryka
Etapy przygotowania
- Rzodkiewki i szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać, ogórek opłukać, obrać, posiekać,
- Twarożek rozgnieść widelcem, wymieszać z rzodkiewką i ogórkiem, przyprawić do smaku solą i papryką.
- Tosty posmarować masłem, na każdym położyć plaster szynki, szynkę posmarować warstwą twarożku wyrównując jego powierzchnię, zapiekać około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni C.
- Tosty podawać na gorąco posypane posiekanym szczypiorkiem.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące sera ; Właściwości lecznicze warzyw