TOSTY Z SZYNKĄ I TWAROŻKIEM


Składniki

  • 25 dag twarożku
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 świeżego ogórka
  • 4 plastry szynki
  • 4 tosty
  • 1 łyżka masła
  • sól, papryka

Etapy przygotowania

  • Rzodkiewki i szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać, ogórek opłukać, obrać, posiekać,
  • Twarożek rozgnieść widelcem, wymieszać z rzodkiewką i ogórkiem, przyprawić do smaku solą i papryką.
  • Tosty posmarować masłem, na każdym położyć plaster szynki, szynkę posmarować warstwą twarożku wyrównując jego powierzchnię, zapiekać około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni C.
  • Tosty podawać na gorąco posypane posiekanym szczypiorkiem.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące sera ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]