PSTRĄG Z GRILLA FASZEROWANY SEREM I ZIOŁAMI


Składniki

  • 4 sprawione pstrągi
  • 30 dag żółtego sera
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietany
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżeczki przyprawy do ryby
  • 1 cytryna
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, biały pieprz

Etapy przygotowania

  • Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, cytrynę sparzyć wrzątkiem wody, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, skórkę z cytryny zetrzeć na tarce o małych oczkach, cytrynę przeciąć na pół i odłożyć, szczypiorek i natkę pietruszki opłukać, osuszyć, drobno posiekać.
  • Farsz; starty ser połączyć z otartą skórką cytryny, posiekanym szczypiorkiem, posiekaną natką pietruszki, wbić jajka, dodać śmietanę, wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.
  • Ryby opłukać, osuszyć, natrzeć przyprawą do ryb, skropić sokiem wyciśniętym z połówek cytryny, do wnętrza ryb nałożyć przygotowany farsz, następnie ryby spiąć wykałaczkami i oddzielnie ułożyć na kawałkach folii aluminiowej, obłożyć masłem i zawinąć w folii.
  • Pstrągi zawinięte w folii grillować na rozgrzanym ruszcie po około 15 minut z każdej strony.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące ryb ; Właściwości lecznicze ryb

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]