SOS PIECZARKOWY


Składniki

  • 1 mały słoiczek majonezu
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 4 duże pieczarki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Pieczarki umyć, osuszyć, oddzielić kapelusze, obrać je ze skórki i drobno posiekać, czosnek obrać przecisnąć przez praskę.
  • Majonez połączyć jogurtem, dodać posiekane pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na około 15 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do surówki z kapusty pekińskiej

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące czosnku ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]