Składniki
- 80 dag skrzydełek
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 szklanka soku pomidorowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka ostrej musztardy
- chili
- pieprz
- słodka papryka
Etapy przygotowania
- Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć najcieńsze końcówki.
- Czosnek i cebulę obrać, posiekać.
- Marynata; sok pomidorowy wlać do garnka, dodać posiekany czosnek, cebulę, sok z cytryny, musztardę, przyprawić chili, pieprzem i słodką papryką, wymieszać, mocno podgrzać nie gotując.
- Do gorącej marynaty włożyć skrzydełka, odstawić na około 2 godziny w chłodne miejsce.
- Po wyjęciu z marynaty lekko osączyć, grillować po około 15 minut z każdej strony.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące musztardy ; Właściwości lecznicze warzyw