SOS PAPRYKOWY


Składniki

  • 200 ml majonezu
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • mielona papryka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z gniazd nasiennych, drobno posiekać, szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać.
  • Majonez wymieszać z przecierem pomidorowym, posiekaną papryką i posiekanym szczypiorkiem.
  • Przyprawić do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem.
     

Info Kulinarka

Wyśmienicie podkreśla smak jaj gotowanych na twardo, smak wędlin i ryb

Kulinarek poleca; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]