ŻEBERKA PIECZONE W KAPUŚCIE


Składniki

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 2 kg kiszonej kapusty
  • mąka
  • olej
  • majeranek
  • kminek
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć, kminkiem, solą, pieprzem i mąką, obsmażyć na oleju.
  • Kapustę (w zależności od jej kwaśności) wypłukać raz lub kilka razy w zimnej wodzie, a następnie przelać ją wrzątkiem wody, odcisnąć, poszatkować.
  • Brytfankę wyłożyć połową kapusty, posypać ją majerankiem, na kapuście ułożyć przygotowane żeberka, przykryć je resztą kapusty, posypać majerankiem.
  • Żeberka piec przez około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C Zobacz Info; Rady dotyczące pieczenia.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące pieczenia ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]