SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I SEREM


Składniki

  • 2 kg schabu bez kości
  • 30 dag żółtego sera
  • 1 papryka czerwona
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • majeranek
  • sól zmiękczająca mięso, pieprz

Etapy przygotowania

  • Mięso dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, zawinąć w folię spożywczą, odstawić na 12 godz. do lodówki.
  • Po wyjęciu mięsa z marynaty, w jego górnej części, na całej długości, pośrodku, zrobić dwa podłużne głębokie nacięcia.
  • Farsz; paprykę umyć, osuszyć, rozciąć, oczyścić z gniazd nasiennych, drobno posiekać, ser posiekać, wymieszać z papryką, farszem wypełnić nacięcia w mięsie i spiąć je wykałaczkami lub mięso owinąć sznurkiem kuchennym.
  • Mięso natrzeć masłem, włożyć do rękawa pieczeniowego, rękaw od góry nakłuć i ułożyć w brytfance.
  • Piec 90 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni C Zobacz Info; Rady dotyczące pieczenia.
  • Po wyjęciu z piekarnika mięso można wyjąć z rękawa, pokroić w grube plastry i podawać na gorąco, można je pozostawić w rękawie do ostygnięcia i podawać na zimno.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące pieczenia ; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]