BURACZKI Z MAJONEZEM


Składniki

  • 0,5 kg buraków średniej wielkości
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka koperku
  • 8 łyżek majonezu
  • sól, pieprz 

Etapy przygotowania

  • Buraczki dokładnie umyć, każdego owinąć folią aluminiową Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, zalać zimną wodą, gotować na dużym ogniu do czasu zawrzenia wody, po zawrzeniu wody zmniejszyć ogień, gotować dalej pod przykryciem około 60 minut, aż do uzyskania miękkości.
  • Ugotowane buraczki ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w plasterki, połowę buraczków pokrojonych w plasterki pokroić w słupki.
  • Cebulę obrać i cienko poszatkować, koperek opłukać i posiekać.
  • Pokrojone buraczki, cebulę i koperek razem wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, polać majonezem i ponownie przemieszać, odstawić do lodówki na około 15 minut.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]