WINO GRZANE Z IMBIREM


Składniki

  • 1 butelka półsłodkiego czerwonego wina
  • 1 szklanka soku wiśniowego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 5 goździków
  • kawałek imbiru
  • kawałek cynamonu

Etapy przygotowania

  • Do garnka wlać wino i sok wiśniowy, dodać cukier, gwiazdkę anyżu, goździki, kawałek imbiru i cynamonu, mieszając podgrzewać na małym ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści, następnie wino podgrzewać pod przykryciem na maleńkim ogniu 10 minut, uważając aby się nie zagotowało.
  • Podawać od razu po podgrzaniu.

 

Info Kulinarka

Rozgrzewa w chłodne jesienne i zimowe wieczory

Kulinarek poleca; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące przypraw ; Właściwości lecznicze przypraw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]