CIASTECZKA OWSIANE Z CZEKOLADĄ


Składniki ciasta

  • 2,5 szklanki płatków owsianych
  • 1,5 kostki masła
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 olejek waniliowy
  • szczypta soli

Składniki dodatkowe

  • 1/2 szklanki grubo startej czarnej czekolady
  • 1/2 szklanki rodzynek

Etapy przygotowania

  • Płatki owsiane połączyć z miękkim masłem, cukrem i mąką, wbić jajko, dodać olejek waniliowy i szczyptę soli, wszystko razem dokładnie wymieszać, dodać startą czekoladę oraz namoczone i osączone rodzynki, ponownie dokładnie wymieszać, wyrobioną masę wybierać po 1 dużej łyżce formując okrągłe ciasteczka.
  • Ciasteczka układać w odstępach na blasze pieczeniowej wyłożonej papierem do pieczenia, piec 5 – 8 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni C, aż ciasteczka się zarumienią, upieczone zdjąć z blachy, odstawić do ostygnięcia.

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące przygotowania i pieczenia ciast

Kulinarek poleca; Ciasteczka owsiane z pestkami słonecznika ; Ciasteczka owsiane z suszonymi owocami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]