SOS CZOSNKOWY


Składniki

  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 ząbków czosnku
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Jogurt połączyć z majonezem.
  • Czosnek obrać przecisnąć przez praskę, koperek drobno posiekać.
  • Sos wymieszać z koperkiem i czosnkiem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić do lodówki na około 30 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do gotowanych, pieczonych i smażonych pierogów, doskonały do kotletów mielonych mięsnych i kotletów mielonych z jajek, znakomity do smażonych placków ziemniaczanych

Kulinarek poleca; Rady dotyczące czosnku ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]