SAŁATKA FASOLOWA Z KUKURYDZĄ

Sałatka
Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 słoik selera konserwowego
  • 1 biała część pora
  • 4 jajka
  • 15 dag sera żółtego w plasterkach
  • 20 dag szynki w plasterkach
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Fasolkę, kukurydzę i seler osączyć z zalewy, odstawić, por umyć, osuszyć, odciąć zieloną część, białą część pora przekroić na połowę, pokroić w cienkie paseczki.
  • Jajka ugotować na twardo, włożyć do zimnej wody Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę.
  • Ser i szynkę, pokroić w cienkie paseczki, jogurt wymieszać z majonezem.
  • Fasolkę, kukurydzę, seler, por połączyć z pokrojonymi jajkami, serem i szynką, do smaku dodać sól i pieprz, wszystko razem przemieszać, dodać jogurt połączony z majonezem, ponownie przemieszać, wierzch sałatki posypać posiekaną natką pietruszki.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące sera

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]