Składniki
- 8 łyżek śmietany 12%
- 8 łyżek majonezu
- 3 łyżki przegotowanego mleka
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka curry
- 1 papryczka chili
- cukier
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Papryczkę chili umyć, osuszyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, drobniutko posiekać.
- Śmietanę wymieszać z majonezem i mlekiem (mleko zimne), dodać sok z cytryny, sos sojowy, curry, posiekaną papryczkę chili, przyprawić szczyptą cukru, soli i pieprzu, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na około 15 minut.
Info Kulinarka
Wyśmienity do surówki z zielonej sałaty
Kulinarek poleca; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące przypraw
Kulinarek poleca; Sosy do sałatek i surówek