SOS ŚMIETANOWY Z CZOSNKIEM


Składniki

  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 2 ząbki posiekanego czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanej mięty
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • cukier
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz

Etapy przygotowania

  • Śmietanę połączyć z posiekanym czosnkiem, posiekaną miętą i posiekaną natką pietruszki, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku szczyptą cukru, solą i świeżo zmielonym pieprzem, przemieszać, odstawić do lodówki na około 15 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do sałatek wiosennych i letnich, doskonały do surówek na bazie ogórków i pomidorów

Kulinarek poleca; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące przypraw ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]