SOS ŚMIETANOWY Z CYTRYNĄ


Składniki

  • 250 ml słodkiej śmietany
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego z kostki
  • 1 cytryna
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Cytrynę dokładnie umyć pod bieżącą wodą i sparzyć wrzącą wodą, skórkę z cytryny otrzeć na tarce o małych oczkach, odstawić.
  • Śmietanę wymieszać z bulionem, zagotować, cały czas mieszając, gotować na małym ogniu 10 minut, następnie dodać otartą skórkę z cytryny i sok wyciśnięty z całej cytryny, mieszając, gotować jeszcze 5 minut, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do gotowanych szparagów

Kulinarek poleca; wyśmienity do szparagów Sos ziołowy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]