SOS KREMOWY


Składniki

  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1/4 szklanki śmietany 30%
  • 4 łyżki ajerkoniaku
  • ocet winny biały
  • cukier
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Majonez połączyć ze śmietaną i ajerkoniakiem, przyprawić do smaku octem, szczyptą cukru, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na około 10 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do sałatki wiosennej, doskonały do surówki z zielonej sałaty

Kulinarek poleca; Sałatkę wiosenną z kurczakiem w sosie kremowym ; Sałatkę wiosenną z łososiem w sosie musztardowym

Kulinarek poleca; Sałatki ; Surówki

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]