MARYNATA ORIENTALNA


Składniki

  • 5 łyżek oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • pieprz cayenne

Etapy przygotowania

  • Oliwę połączyć z obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać sos sojowy, miód, imbir, sól, szczyptę pieprzu cayenne, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do indyka i kurczaka, wyśmienita do polędwiczek wieprzowych

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące przypraw ; Właściwości lecznicze przypraw

Kulinarek poleca; Marynatę orientalną inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]