SOS KOPERKOWY


Składniki

  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • ziarenka czerwonego pieprzu
  • sól, grubo mielony czarny pieprz

Etapy przygotowania

  • Jogurt połączyć z majonezem, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, opłukany i drobno posiekany koperek (kilka gałązek koperku pozostawić do dekoracji), przyprawić solą, grubo mielonym czarnym pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • Sos podawać w sosjerce przybrany gałązkami koperku i ziarenkami czerwonego pieprzu.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do gotowanych jajek, doskonały do sałatek warzywnych

Kulinarek poleca; Rady dotyczące czosnku ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]