Składniki
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 puszka kukurydzy
- 1 słoik selera konserwowego
- 1 biała część pora
- 4 jajka
- 15 dag sera żółtego w plasterkach
- 20 dag szynki w plasterkach
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Fasolkę, kukurydzę i seler osączyć z zalewy, odstawić, por umyć, osuszyć, odciąć zieloną część, białą część pora przekroić na połowę, pokroić w cienkie paseczki.
- Jajka ugotować na twardo, włożyć do zimnej wody Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę.
- Ser i szynkę, pokroić w cienkie paseczki, jogurt wymieszać z majonezem.
- Fasolkę, kukurydzę, seler, por połączyć z pokrojonymi jajkami, serem i szynką, do smaku dodać sól i pieprz, wszystko razem przemieszać, dodać jogurt połączony z majonezem, ponownie przemieszać, wierzch sałatki posypać posiekaną natką pietruszki.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące sera