SOS PORZECZKOWY


Składniki

  • 250 ml dżemu z czerwonych porzeczek
  • 100 ml czerwonego wina
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka startego chrzanu
  • 1 łyżka musztardy chrzanowej
  • sól, biały pieprz

Etapy przygotowania

  • Pomarańcze sparzyć wrzątkiem wody, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, otrzeć skórkę, wycisnąć sok.
  • W garnku połączyć dżem z winem, sokiem i otartą skórką z pomarańczy, wymieszać, podgrzać na małym ogniu (nie gotować), ostudzić, dodać chrzan i musztardę, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić do lodówki na około 90 minut.
     

Info Kulinarka

Sos a la cumberland, wyśmienicie podkreśla smak każdej pieczeni i wędlin

Kulinarek poleca; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące musztardy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]