SOS JAJECZNY


Składniki

  • 250 ml śmietany 18%
  • 3 jajka
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki chrzanu
  • sól, pieprz, cukier

Etapy przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo, włożyć do zimnej wody Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 
  • Koperek i szczypiorek opłukać, osuszyć, drobno posiekać.
  • Śmietanę wymieszać z jajkami, koperkiem, szczypiorkiem, sokiem z cytryny i chrzanem, przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do wędlin i gotowanych jaj

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania

Kulinarek poleca; Sos jajeczny inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]