UDKA KURCZAKA Z GRILLA W MARYNACIE ZIOŁOWEJ


Składniki

  • 0,5 kg podudzi z kurczaka
  • 2 średnie cytryny
  • suszony majeranek
  • mielony kminek
  • słodka papryka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Podudzia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
  • Mięso skropić sokiem z cytryny, z każdej strony oprószyć solą, pieprzem, majerankiem, kminkiem, słodką papryką, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 30 minut.
  • Opiekać na rozgrzanym grillu około 45 minut, często obracając.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]