Składniki
- 200 g plastrów wędzonego łososia
- 1 szklanka śmietany 36%
- 1 łyżka chrzanu (chrzan na kwasku ze słoiczka)
- 1 łyżka majonezu
- 2 cytryny
- sól, pieprz
Składniki dodatkowe
- kilka gałązek koperku
Etapy przygotowania
- Farsz; śmietanę ubić w mikserze w wysokim naczyniu, do śmietany dodać chrzan i majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, przemieszać.
- Plastry łososia delikatnie porozdzielać aby ich nie porozrywać, ułożyć na płaskiej powierzchni, na każdym plastrze ułożyć przygotowany farsz, plastry zawinąć w ruloniki.
- Cytryny dokładnie umyć pod bieżącą wodą, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, pokroić na tzw. ósemki, odstawić, koperek opłukać, osuszyć, odstawić.
- Roladki ułożyć na półmisku, przybrać cząstkami cytryn, udekorować gałązkami koperku.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Przystawki na każdą okazję ; Ryby