ROLADKI Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA FASZEROWANE ŚMIETANĄ


Składniki

  • 200 g plastrów wędzonego łososia
  • 1 szklanka śmietany 36%
  • 1 łyżka chrzanu (chrzan na kwasku ze słoiczka)
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 cytryny
  • sól, pieprz

Składniki dodatkowe

  • kilka gałązek koperku

Etapy przygotowania

  • Farsz; śmietanę ubić w mikserze w wysokim naczyniu, do śmietany dodać chrzan i majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, przemieszać.
  • Plastry łososia delikatnie porozdzielać aby ich nie porozrywać, ułożyć na płaskiej powierzchni, na każdym plastrze ułożyć przygotowany farsz, plastry zawinąć w ruloniki.
  • Cytryny dokładnie umyć pod bieżącą wodą, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, pokroić na tzw. ósemki, odstawić, koperek opłukać, osuszyć, odstawić.
  • Roladki ułożyć na półmisku, przybrać cząstkami cytryn, udekorować gałązkami koperku.

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Przystawki na każdą okazję ; Ryby

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]